28.12.2010

Joulu 2010 - jouluvalmistelut

Jälleen on yksi joukosta poissa ja syvästi kaipaamme edelleen elokuussa menehtynyttä Kiti Reijoa. Samoin kuin myös muita edesmenneitä kissaystäviämme. Vanhoja joulukuvia fiilistellessä on ollut mukava heitä muistella ja jouluaattona mies kävi viemässä kynttilän jokaisen kaivatun kissamme haudalle.

Vaan eipä vaivuta suruun ja murheeseen, sillä elämä jatkuu ja saimmehan syyskuussa perheeseemme sellaisen touhuvauvan tuosta Pömppä-neidistä, että rauhallisesta joulusta ei tietoakaan :D

Sinänsä vähän puutteellinen joulukooste tässä nyt, kun kuusi jäikin tänä vuonna saamatta, kissojen jouluposeeraukset (tai "poseeraukset") on kadonneet satojen ruokakuvien joukkoon (lupaan etsiä nekin vielä!) eikä joululahjatkaan ehtineet jouluksi saapua :D Eli jonkinnäköinen "lahjojen vaihto" -juhla meillä luvassa varmaankin tammikuussa ;D Joulutunnelmia ja -herkkuja myös ruokablogin puolella, mutta tällaisia joulutunnelmia kahden nuoren riiviökissan kanssa siis.

Jouluvalmistelut alkoivat hyvissä ajoin vielä kissavieraiden ollessa meillä (tytöt haettiin lopulta 23.päivä). Kissavieraita ei paljon vähempää olis meidän touhut voineet hetkauttaa, mutta omat kissat kyllä heti tiesivät, missä kassissa kinkku on ;D





Joulun odotukseen kuuluu tietysti myös käydä vähän haistelemassa raikasta pakkasilmaa - harvinainen erityisoikeus joulun alla tuo parvekkeelle pääseminen (verkottamaton parveke siis).



Hani olis halunnut heti takaisin sisään...



...kun taas Töppöstä lähinnä harmitti lumen määrä :D Hetken raasu kävi hangessa kävelemässä tassujaan ravistellen ja sitten sillekin riitti.



Jouluruokia valmistamassa kissat tottakai olivat apuna myös! Yhdessä piti katsoa reseptit netistä, mutta tyypit väsähti kesken kaiken.



Näin söpö nettivahti torahampaineen mulla oli...



...ja tällaiseksi kynsipedoksi se muuttui.



Ennen joulua myös askarreltiin kissojen kanssa kananmunakennoista sytykeruusuja joululahjoiksi :) Vaikka ei noista kissoista kyllä sanottavaa apua ollut...

























No joo, saatiin me jokunen ruusu valmiiksikin ja ilmeisesti oli saajilleen ihan mieluinenkin lahja, ns. hyötylahja :)

2 kommenttia:

  1. Jännän näköisiä nuo ruusut! Ovatko kovinkin suuritöisiä tehtäviä? Apulaiset kun ainakin näyttävät olevan touhukkaina puuhaamassa ja sitten kaikkensa antaneina koisivat massut pystyssä :) Ihanat karvapalloset <3

    VastaaPoista
  2. Ei ne kovin suuritöisiä ole, vaikka kyllähän ne aikaa ottaa etenkin alkuun. Mutta osa ruusuista on tuon miehen tekemiä niin ei ne kovin haastavia voi olla, jos silläkin kärsivällisyys niihin riitti :D Googlettamalla löytyy hyviä vaihekuvillakin varustettuja ohjeita :)

    Ja kissat tosiaan väsähtivät jo heti alkuun :D Steariiniin kastamisvaiheessa ei kissoja kyllä apuun enää huolittukaan, vaikka Hani etenkin olis kovasti halunnut osallistua.

    VastaaPoista