16.11.2010

Pienen hiiren lyhyt elämä

Jälleen on yksi joukosta poissa.

Ovimies, 19.9.2009-15.11.2010Vielä en ole saanut meidän lasilaatikon pikkuväkeä esiteltyä, mutta toin nyt tämän uutisen silti tännekin. Ovimies kun oli ehdottomasti mun lempilapseni näistä nykyisistä hiiristä. Lupaan esitellä muutkin tytöt vielä! :)

Hiirien elinikä tosiaan on harmillisen lyhyt, n. 1-2 vuotta. Jokin aika sitten havaitsimme Ovimiehen kainalossa patin, joka todennäköisesti oli kasvain. Nuo taipeet on yleisin paikka, johon kasvain muodostuu ja kasvain kai on melko yleinen kuolinsyy hiirillä. Ainakin tähän mennessä meidän tytöistä kaikki 8 aiempaa ovat kasvaimeen menehtyneet. Tai me itse olemme kyllä joutuneet tekemään päätöksen pikkuisten lopettamisesta, mutta kuitenkin. Ovimies oli ensimmäinen, jonka löysimme kuolleena terraariostaan. Oikeastaan arvasimmekin jo, mitä oli tapahtunut, kun Ovimies ei iltaruoalla tullut ihmistä vastaan. Se kun oli oikea herkkuhiiri ja oli aina heti ensimmäisenä kärkkymässä herkkuja, kun terraarion kantta avattiin :)

Kaunis ja rakas pikkuinen, mutta toisaalta tätä oli jo osannut odottaa. Paljon surua nuo pikkuiset aiheuttavat, kun noin lyhyen aikaa meidän luonamme viipyvät. Mutta toisaalta jokainen hetki on sen arvoinen :) Joihinkin hiiriin kiintyy enemmän kuin toisiin ja Ovimies oli kyllä aivan erityinen ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti