23.9.2010

Liian pieniä seuralaisia

Vaikka kovasti eläinrakas olenkin niin aivan pikkuruiset öttiäiset eivät ole meille tervetulleita. Saatiin nimittäin Hanin mukana tuliaisiksi korvapunkkeja. Tähän asti me ollaan oltu todella onnekkaita, kun emme ole ulkoloisia joutuneet koskaan aiemmin häätämään, vaikka pienen Kitinkin suunnilleen jostain ladon alta kaivoimme ja Misu ulkoili koko ikänsä maalla vapaana. Hani onkin sitten saanut osakseen niin korvapunkit kuin kirputkin. Kirput pitäisi olla Hanin osalta hoidettu jo ennen meille tuloaan ja korvapunkkeihinkin on nyt lääkkeet jo annettu.

Ensimmäisen omistajan kuvauksen perusteella Hanilla on ollut korvapunkkiongelmaa aiemminkin jo, kun Hanilta on hoidettu "purua korvista". Korvapunkit nimittäin aiheuttavat korvien kutinaa ja korvissa näkyy ruskeaa/mustaa, kahvinpurumaista töhkää. Pahasti ärtyneenä/tulehtuneena kissa saattaa myös ravistella päätään.

Hani ei meillä juurikaan ole korviaan raapinut, mutta ilmeisesti niitä kutittaa edelleen, sillä pestä korvia täytyy kovasti välillä. Myös likaa korvissa näkyy yhä, vaikka purumaista eritettä ei enää olekaan. Hani ja Töppönen saivat molemmat niskan ihoon laitettavan Advocate -loishäädön, joten toivotaan, että sillä nyt korvapunkeistakin päästäisiin eivätkä ne olisi tulehdusta aiheuttaneet. Korvien puhdistaminen onkin sitten seuraava projekti, johon meillä joudutaan perehtymään o_O

Hani kävi jo viikko sitten perjantaina näyttämässä korviaan lääkärille. Tässä Hani lähdössä eläinlääkäriin:

Esiin nostettuun kuljetusboksiin suhtaudutaan rennosti.
Töppönen tarkkana, että mitä tapahtuu.
Pömppä kyytiin ja bussilla matkaan!
Kaikki arvostavat suuresti, kun Töppönen harrastaa tuota boksin päällä päivystämistä myös hoitokissojen kanssa ;D
Hani osasi käyttäytyä lääkärissäkin oikein hyvin <3 Tottakai piti koko ajan olla menossa ja korvien peseminen vitutti, mutta muuten tyttö oli ollut kiltisti eikä ollut kuljetusboksissaan matkallakaan yhtään ääntä pitänyt. Hanin oireet olivat melko ilmeiset korvapunkkeihin viitaten, mutta näytteitä jouduttiin hieman kaivelemaan ennen kuin kolmannesta näytteestä lopulta mikroskoopilla korvapunkkejakin löydettiin. Hanin korvat pestiin ja neiti sai nestemäisen loishäädön niskaansa heti paikan päällä.

Kuva Hanin korvien puhdistamisesta:
Hanin lääkärireissun jälkeen täällä olikin sitten kaksi iloista naamaa, kun kotona iskettiin loishäätöliuos vielä Töppösenkin niskaan xD Aine ei tuoksunut mitenkään kovin hyvälle ja Hanin korvienpesunestekin haisi melko pistävälle. Töppönen olisi ollut menossa heti lääkäristä kotiutunutta Hania pesemään, mutta kaveri haisikin niin pahalle, että Töppönen joutui tekemään äkkiperääntymisen. Mikä sinänsä ehkä olikin aivan hyvä, sillä kissoja ei saanut päästää lääkettä nuolemaan. Vuorokausi kului kissoilta toisiaan vältellen ja pientä hajurakoa pitäen, mutta lauantai-iltana täällä oltiin taas jo ihan parhaita kavereita ja makoiltiin sängyssä yhteispesulla :)

Hanin paluu lääkärireissulta:


Ankaraa pesemistä seurasi loppuillan.
Riittävä etäisyys eli ns. "hajurako" :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti