5.9.2011

Pömpän uudet valjaat

Mähän olen koko kesän kironnut, kun ei olla millään löydetty Hanille sopivia valjaita noista perinteisenmallisista kahden lenkin valjaista. Enkä ole uskaltanut sovittamatta muunmallisia ostaa, joten neiti on sitten ulkoillut vähän hankalasti halvoissa naruvaljaissa.

Kaverilla on vähän samaa ongelmaa venäjän sinisen poikansa kanssa kuin Hanillakin eli selkäremmit tuntuvat liian lyhyiltä. Häneltä sainkin aivan loistavan vinkin viedä valjaita suutarille pidennettäviksi! Meidän ei kuitenkaan suutarille asti tarvinnut lähteä sillä kaveri toi tuossa eilen Hanille sovitukseen heidän kissansa hyljeksimät liivimalliset valjaat. Vähän jännitettiin Hanin suhtautumista, sillä kaverin kissalle oli iskenyt perinteinen "valjashalvaus" tuohon pakkopaitaan jouduttuaan :D Vähän Haninkin ensiaskeleet olivat haparoivia eikä kellahtamisiltakaan voitu välttyä. Parin tunnin totuttelun jälkeen Hani kuitenkin kulkikin jo valjaissaan kuin vanha tekijä!Kaverin lähdettyä napattiin siis kissat pitkästä aikaa valjaisiin ja käytiin vähän haistelemassa tuota rakennustyömaaksi muuttunutta takapihaa :) Valjaat olivat Hanille just ihan sopivatkin tarrat suoraan päällekkäin kiinni laitettuina eikä kulkua haitannut yhtään, vaikka ihmisten mielestä valjaat vähän hankalilta kainaloissa näyttivätkin. Vähän nää aiheuttaa punkeroneidille korsettiefektin, mutta pääasia, että saatiinkin lopulta näin kivuttomasti Hanille sopivat valjaat!

Nyt vielä ne kuvatodisteet. Reippaasti kulkee!Ja juoksee :DJa oli meillä tosiaan Töppökin mukana! :D

Paljon naruvaljaita reippaampi ja aktiivisempi touhuilu oli nyt kyllä :)

Ötökkä!! o_OJa varovasti piti vähän pörhistelläkin ihan oudoille esineille ja hajuille.Verkkoaidankin takana olis ollut jotain jännää.

Aina välillä piti kissojen käydä toisensa moikkaamassa ja sitten jatkui taas :D

Eivät juurikaan näytä valjaat liikkumista haittaavan :)Pömppis innostui ötökkäjahtiinkin!Tähän verkkokasaan Hani onnistui jo jäämään valjaissaan olleesta lenkistä kiinnikin. Hieno tyttö kiltisti odotti, että ihminen tuli hänet irrottamaan ;DKoirankupilla juomassa :PJa siihen levis. Tyhmät ihmiset kantoivat heti sisään, kun oltais päästy ulkoilun parhaaseen lököilyvaiheeseen! Lieventävänä tekijänä tosin pidettäköön sitä, että yleinen fiilistely jatkui tämän jälkeen vielä kotona kissojen omassa tarhassa loppupäivän.9 kommenttia:

 1. Meillä oli Mustista ja Mirristä ostetut Kesomaan valjaat (saman tyyliset kun Töppösen), mutta niissä oli myös se selkäremmi liian lyhyt ja siksi hierti kainaloista. Pistin mailia Kesomaalle ja kysyin voisko ne tehdä ns mittatilauksena isommat kun ne remmiremmit oli kuitenkin sopivat. Ne teki semmoset jossa on remmit M-kokoa ja selkä- ja vatsakappale L-kokoa, hintakin oli halvempi kun M&M, eikä edes postikuluja tarvinnut maksaa. :)

  VastaaPoista
 2. Valjaat sopivat hyvin Pömpän väreihin. :)

  VastaaPoista
 3. Onpa neidillä tyylikäs korsetti! Hyvältä näyttää ulkoilukin. Pitäisi kai meidänkin vielä uskaltautua koettamaan joku ilta pimeän tullen :D

  VastaaPoista
 4. Niin ovat sävysävyyn - ilmankos toimii!

  VastaaPoista
 5. Oi, Hanin uusi hieno korsetti! :D Hyvinhän se ulkoilu näyttää sujuvan. :)

  VastaaPoista
 6. Hyvältä näyttää tosiaan! Ihan eri meininki kuin meillä...

  VastaaPoista
 7. sea: Hei, kiitos vinkistä! Mä vähän harkitsin Vänttisen valjaita, joita sais kanssa tilattua ihan mittatilauksena, mutta en uskaltanut niitäkään sovittamatta ostaa. Tosi huonosti löytynyt mitään valjaita meidän lähieläinkaupoista :O

  Sirpa ja Kollo: Kieltämättä joo, vaikkei nää nyt sitten "tyttöjen valjaat" olleetkaan :D

  ella: Joo, ulkoilkaa ihmeessä ennen kuin sää kylmenee! :) Mekin ollaan yleensä hämärän aikoihin liikuskeltu, mutta hyvin näytti tuo ulkoilu sujuvan meidän kissoilta ihan päiväsaikaankin. Kun pahat ihmiset ei enää tarkene iltaisin pensaan juurella kykkiä :P

  Naukulan Mamma: Ihan on kuin toinen turkki :D Eikä tosiaan yhtään pistä silmään noi valjaat :)

  Mari: Juu! Hani liikkuu tuossa liivissään vielä paremmin kuin aiemmissa valjaissaan :O

  -K-: Mä olin kyllä kieltämättä vähän yllättynyt, että noi valjaat meni Hanille noin kivuttomasti :D

  VastaaPoista
 8. Meillä päiväulkoilua rajoittaa vain hieman pelottavan liikenteen melun lisäksi ERITTÄIN pelottava sisäpihan lapsiväestö. Nämä otukset juoksevat innoissaan kädet ojossa ja töppöset tömisten päin kissaa kiljuen "saako silittää?" Ymmärrän, ettei tämä suinkaan ole heidän vikaansa, joten pidättäydymme päiväliikunnasta. Uskoisin, että ilta-aikaan myös "älä ulkoiluta lemmikkiäsi lastenleikkialueiden läheisyydessä" -tyypin pihanatsit ovat jo nukkumassa.

  VastaaPoista
 9. Okei joo, meilläkin kieltämättä sekä kissat että ihmiset vähän pelkää lapsia :D Mehän asutaan nyt sen verran maalla, että saadaan suht rauhassa ulkoilla. Kaupungissakin onneksi sattui sellaiset taloyhtiöt, joissa ei juuri lapsia näkynyt ja leikkipaikoillakin sai kissalapsetkin ulkoilla :) Meidän kohtaama palaute oli melkeinpä aina vaan joko ihastelua tai hämmästelyä, kun ihmiset eivät olleet tottuneet kissoja valjaissa näkemään :D

  VastaaPoista